De velomobiel

De velomobiel

’t Is besteld

De velomobiel is besteld, de wachttijd van ongeveer 2 maanden is begonnen…
Voor de goede Sint zal het nipt worden, maar de Kerstman mag zich alvast voorbereiden op het leveren van een heel erg leuk pakje!

INFORMATIE & ADVIES

Het was best een spannende aanloop.  Een lange zoektocht wees uit dat de velomobiel het meest geschikte vervoersmiddel was om 100 treinkilometers terug te dringen naar 60 kilometers, en bijgevolg het aantal fietskilometers van 12 naar 40 kilometers op te drijven.  Met andere woorden: wat minder reizen in 2de-klasse met de trein, wat meer fietsen in 1ste-klasse in de ligzetel van de velomobiel!

Net omdat een velomobiel geen publiek geheim is, rezen er behoorlijk veel vragen om uit te zoeken of de investering in een velomobiel wel een doordachte en slimme oplossing was.

De toffe bende van het forum www.ligfietsers.be deelden vrijblijvend hun ervaringen en strooiden rijkelijk met tips en aandachtspunten.  Gesteund met deze kennis trokken we op verkenning om enkele merken en modellen van dichtbij te gaan inspecteren en testen.

DE TESTRIT

De testrit van de waw velomobiel van Fietser.be was wauw, fenomenaal.  De fiets zat als gegoten, stuurde prettig, sneed aerodynamisch door de wind, het zicht op de omgeving is perfect, het verbruik was enkel spierkracht en de spontane glimlach op mijn gezicht was onbetaalbaar.  De aandacht van fietsers, wandelaars en andere kijklustigen viel me meteen op.

De waw 360, volledig in de kleur "verkeersrood", klaar om afgeleverd te worden.

De velomobiel heeft een zeer hoge ecologisch score en is een sublieme aandachtstrekker.  Ideaal om ook commercieel in te zetten als een rijdend reclamepaneel in een latere fase.

De ervaring in de waw was zo overtuigend dat ik niet eens andere velomobielen ging testen.  Deze machine had alles aan boord wat op mijn verlanglijstje stond opgesomd:

  • uitstekende verlichting vooraan, achteraan, zijkanten (pinkers, flankverlichting)
  • afsluitbare koepel met vizier
  • eenvoudig in onderhoud (demonteerbare neus en staart)
  • opbergruimte binnenin
  • ergonomische ligpositie, euhm ik bedoel, fietspositie
    vaarwel rug-, pols- en nekklachten
  • geschikt voor alle weertypes (met uitzondering van stormwind)